A cageball szabályai

1. Egyszerre két csapat tartózkodhat a pályán, maximum 3 – 3 játékossal.

2. A ketrecfoci mérkőzésen a csapatoknak több lehetősége is van játékos cserére. Megtehetik ezt egy gól után, a játék félidejében, illetve sérülése esetén.
3. Minden játékosnak törekednie kell a maximális biztonságra, ezért nem viselhetnek semmit, ami veszélyezteti a többi játékos testi épségét. Pl: karóra, nyaklánc, stoplis cipő, műfüves cipő
4. A játékhoz szükséges felszerelés a következő: lehetőleg azonos színű mez/póló, rövidnadrág, fehér talpú teremcipő, sportszár vagy sportzokni.
5. Minden mérkőzéshez biztosítunk egy speciális 4-es méretű fékezett pattogású futsal labdát.
6. A Cageball Pontban egy alkalommal 60 perc játékidő áll rendelkezésre, aminek felosztását a csapatok dönthetik el. Pl: 3*20 perc, 4*12 perc + pihenő idő. Az időt futóóra méri, amit csak nagyobb sérülés vagy váratlan körülmény esetén kell megállítani.
7. A játékot a szabályok szerint a bejárattól kintről nézve bal kézre eső csapat kezdi.
8. A kezdőrúgást a szabályok szerint álló helyzetből, a saját kapu előtti büntetővonalról kell elvégezni. Ha a labda elmozdult előre, akkor játékba került.
9. Gól után a kezdőrúgásnál minden játékosnak a saját térfelén kell tartózkodnia.
10. A kezdőrúgást követően egy kötelező passz után lehet kapura lőni.
11. Csere esetén a játék akkor folytatódhat, ha a csere megtörtént és az utolsó játékos után becsukódott az ajtó.
12. Játékmegszakítás esetén a játékot onnan kell folytatni, ahol a labda a játékmegszakítás pillanatában volt.
13. A szabadrúgást álló helyzetből kell elvégezni, ennek során a játékos passzolhat vagy kapura is lőheti a labdát. Az ellenfél játékosainak a szabadrúgás pontjától minimum 2 méterre kell tartózkodniuk. Ha a labda elmozdult, játékban van.
14. A büntetőt a kapu előtt kijelölt helyről kell elvégezni és nem érintheti az ellenfél játékosa a labdát, amíg az nem érinti a kapu menti falat vagy gól nem lesz.